Skal facebook have en “Syntes ikke om” knap?

Det har været diskuteret mange gange før, og nu er spørgsmålet dukket op igen. Skal facebook have en “Syntes ikke om” “DisLike” eller “UnLike” knap som modpart til “Syntes god om” og “Like”?

Det har været diskuteret mange gange før, og nu er spørgsmålet dukket op igen. Skal facebook have en “Syntes ikke om” “DisLike” eller “UnLike” knap som modpart til “Syntes god om” og “Like”? Det har været diskuteret mange gange før, og nu er spørgsmålet dukket op igen. Skal facebook have en “Syntes ikke om” “DisLike” eller “UnLike” knap som modpart til “Syntes god om” og “Like”?

Danske Mikael Lemberg der er i stald hos facebook forstår ikke, og forsøger indædt at lukke den diskusion hen netop selv startede på facebook om emnet “Skal facebook have en – Syntes ikke om – knap.

Mikael stillede selv spørgsmålet “Hvis du kunne få opfyldt ét ønske til en ny Facebook-funktion – hvad skulle det så være?“, og det stod hurtigt klart at flertallet ønskede en form for “Syntes ikke om” funktion.

Jeg skrev til Mikael:
Hvis du kunne få opfyldt ét ønske til en ny Facebook-funktion – hvad skulle det så være?
Mange skriver en: UnLike – Syntes ikke om – osv knap.

Mikael svare:
Unlike-funktionen – den har jeg aldrig været fan af. :-)
Du spørger hvad vi vil have, og der er vist et STORT flertal for en Syntes ikke om – funktion.
Så det er bare om at få den lavet :)

Mikael Svare i et senere oplsag:
Kenneth – Nu er Facebooks opgave jo ikke nødvendigvis bare at gøre det flest vil have, men at skabe det bedste produkt. Jeg er uenig i at unlike-knappen forbedrer produktet og vil derfor ikke anbefale den.

Mener det var Steve Jobs der engang sagde at hvis man før bilen blev opfundet havde spurgt folket hvordan man kunne skabe et bedre køretøj til dem, havde de svaret “flere heste foran vognen”. Nogle gange er det ikke forbrugerne der ved hvad de helst vil have. ;-)

Mikael lavede dog kort efter et opslag der der lagde op til debat udelukkende om hvorfor facebook skal have en modpart til like-funktionen. Der er gode argumenter for, og selv er jeg personligt også for en UnLike-funktion. Det giver et bedre billede af virkeligheden, og ikke kun et billede af alt der er godt.

I den nye diskusion, er flere side-ejere på facebook bekymrede over deres sider, og at folk vil kunne unlike dem. Men helt ærlig, er det ikke lidt pjat. Du må som virksomhed vel kun have noget at være bange for, hvis ikke du behandler din kunder ordenligt.

Hvad mener du, skal facebook have en unlike-funktion?

Følg med og deltag i debatten på facebook

Comments

Powered by Facebook Comments

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *